Werkwijze

Ik ga een pup kopen, hoe werkt zoiets?

De Aanvraag: geregeld krijg ik mailtjes met aanvragen voor een pup, als de wachtlijst hiervoor nog open staat (zie pagina pups) dan kun je me een mail sturen met daarin zoveel mogelijk informatie over jou , je gezin en je dagelijkse routine. Ik bewaar je mail vervolgens goed en zodra er concrete plannen zijn neem ik contact met je op.

Kennismaken: vervolgens zal ik je uitnodigen voor een gesprek. Dit betekend soms dat je al op visite komt voordat er pups geboren zijn, ik vind het belangrijk om je goed te leren kennen en ik zal je waarschijnlijk veel vragen willen stellen. Misschien heb je ook wel veel vragen voor mij en het is fijn de moederhond even in het echt te kunnen zien. Als we een goed gesprek hebben gehad zal ik je daarna mailen dat je op de koperswachtlijst komt te staan.

De koperswachtlijst: de naam zegt het al….wachten. Wachten op een loopsheid, wachten op een geslaagde dekking, wachten op de bevalling, wachten hoeveel pups erbij zitten, hoeveel reuen, hoeveel teven….het wachten kan erg frustrerend zijn maar helaas hoort dat er ook bij. Geloof me, voor een fokker zijn dit ook spannende tijden. Maar met een beetje geluk resulteert al het wachten in de geboorte van een nest pups.

Van de geboorte tot acht weken: dit is wat leuker om te wachten; in deze periode mag je (afhankelijk hoe het met de pups en moeder gaat) 2 keer komen kijken. Rond de vier weken en rond de zes weken ben je welkom om even te komen gluren. In deze periode bespreken we het koopcontract en vind de aanbetaling plaats. Veel mensen vinden het een beetje spannend om naar de prijs te vragen, ik ben hier graag transparant over. Ieder jaar veranderd de prijs, dit heeft te maken met verschillende factoren. Mijn richtprijs ligt rond de 1800 a 2000 euro.

En dan eindelijk! Met acht weken mogen de pups (mits gezond) het nest verlaten. Maar voor mij stopt daar de begeleiding niet; je kan altijd op me rekenen als je vragen hebt. Je krijgt toegang tot een besloten facebookpagina, en af en toe organiseer ik een terugkomdag waarbij je gezellig andere pupkopers kunt ontmoeten.

Ik hoop je dat je zo wat duidelijkheid gekregen hebt over mijn werkwijze. Zie je het zitten om met mij in zee te gaan? Bij de pagina pups vind je informatie hoe je een aanvraag kunt doen.