Pups

Voor het jaar 2024 heb ik plannen om met Yarah een nest te fokken. Yarah moet echter nog wel de nodige onderzoeken ondergaan, dus dit is onder voorbehoud! Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen via annemiekeaalders@gmail.com.

Incidenteel fok ik een nestje pups, wat betekend dat mensen die een pup bij mij willen kopen soms veel geduld moeten hebben. De loopsheid van een teef kan onvoorspelbaar zijn en daarnaast heb ik geen invloed op het aantal pups en of het reuen of teven worden.

Alhoewel het soms heel frustrerend kan zijn om zo lang te moeten wachten hoop ik toch dat je niet de beslissing zal maken om een pup van marktplaats te kopen. Deze pups lijken op het eerste gezicht lief en schattig maar er is vaak totaal geen informatie over de medische achtergrond van de ouderdieren. Omdat er gefokt wordt met ras look-a-likes is de kans groot dat ze slechte erfelijke eigenschappen meekrijgen zoals HD of Ichthyosis; aandoeningen die vroeger veel voorkwamen bij golden retrievers maar door streng fokbeleid nu terug gedrongen worden. Dit geld echter niet voor de golden pups die op marktplaats aangeboden worden. Bij een rashond betaal je niet voor de stamboom; je betaald voor uitgebreid medisch onderzoek bij zowel de familie van de vader als de moeder.

Nest 2022 (1 pup)
Nest 2023 (9 pups)