Teven

Norah

Touch of the Sun Diamond in the Dark. Geboortedatum: 10-04-2019

Karakter van Norah

Een golden retriever is volgzaam, intelligent en met een natuurlijke werkaanleg.

Deze tekst zul je vinden als je zoekt naar karaktereigenschappen van de golden retriever op de site van de rasvereniging. Dit is zeker ook op Norah van toepassing, maar ik wil het wel graag wat nuanceren. Norah (en waarschijnlijk ook haar puppen) zullen vooral moeten functioneren als huishonden en het is mijn doel om pups te fokken die hier zo goed mogelijk aan voldoen.

Norah is een lieve, goedaardige hond maar zeker geen sukkeltje. Ze draaft graag naast de fiets, maakt graag lange wandelingen en hoe viezer ze daarbij wordt hoe heerlijker ze het vind. Ze is zeker een slimme hond maar geen hond die dit tegen je zal uitspelen. Ze is waaks, maar geen obsessieve waakhond. Ze houdt van bewegen maar hoeft niet afgemat te worden om gelukkig te zijn. Ze is dol op aandacht en kroelen, maar weet ook prima zichzelf te vermaken. Oftewel; qua karakter is ze het perfecte maatje voor wie een lieve gezinshond zoekt.

Gezondheid van Norah

  • Heupdysplasie: A
  • Elleboogdysplasie: VRIJ
  • Oogonderzoek/ECVO: VRIJ
  • PRA1: drager
  • PRA2: vrij
  • Ichthyosis: vrij

zie hier voor de uitslagen

Yarah

Marble Halls Mads Sunbeam. Geboortedatum: 19-04-2022

Yarah is nog te jong om mee te fokken, de toekomst zal uitwijzen of ze hier geschikt voor is. Wel heeft ze bij het nest van Norah in 2023 bewezen een uitstekende tante te zijn. Ze heeft geholpen met de opvoeding en hield de pups altijd goed in de gaten.

Yarah moet alle medische onderzoeken nog ondergaan.